ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2016

Τρεις νέες συλλήψεις για την εξαφάνιση των 43 φοιτητών στο Μεξικό


mexico 23-1-2016Τρία μέλη καρτέλ συναλήφθησαν από τις Μεξικανικές αρχές ως ύποπτοι για την εξαφάνιση 43 φοιτητών του πανεπιστημίου της Αγιοτσινάπα —μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα και τη διεθνή κοινή γνώμη— δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Μεξικού. Οι τρεις άνδρες, ο ένας...
από τους οποίους είναι 19 ετών, φέρονται να είναι μέλη της συμμορίας Guerreros Unidos και συνελήφθησαν στην Ιγουάλα, στην πολιτεία Γκερέρο (νότιο Μεξικό). Σε αυτή την πόλη είχαν χαθεί τα ίχνη των φοιτητών την 26η Σεπτεμβρίου 2014.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ρενάτο Σάλες, ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, είπε ότι οι δύο από τους υπόπτους είχαν παραλάβει τους σπουδαστές από άνδρες της «δημοτικής αστυνομίας στην Ιγουάλα». Ο τρίτος άνδρας, ηλικίας 40 ετών, που έχει συλληφθεί είναι ο «βασικός» ύποπτος για τη δολοφονία του Χούλιο Σέζαρ Μοντραγόν, ενός φοιτητή η σορός του οποίου είχε βρεθεί με το δέρμα του προσώπου του να έχει αφαιρεθεί, πρόσθεσε ο Σάλες.
Με τη σύλληψη των τριών προαναφερόμενων προσώπων ο αριθμός των συλληφθέντων έφθασε τους 113 για μία υπόθεση  που προκάλεσε αγανάκτηση εντός της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, ενώ πυροδότησε σφοδρές επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο.
Οι φοιτητές, ενώ διαδήλωναν στην Ιγουάλα, δέχθηκαν επίθεση από δημοτικούς αστυνομικούς, που κατόπιν τους παρέδωσαν σε μέλη ενός καρτέλ των ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές τα μέλη της συμμορίας δολοφόνησαν τους φοιτητές κι έκαψαν τις σορούς τους. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οικογένειες φοιτητών και ανεξάρτητοι ερευνητές αμφισβητούν την εκδοχή των αρχών. Οι μεξικανικές δικαστικές αρχές συναίνεσαν να συσταθεί μια ειδική ομάδα για να ερευνήσει βαθύτερα την υπόθεση.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2016 από directNEWS.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ