ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2016

Τουρκία: Με ισόβια απειλούνται οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το εμπόριο όπλων με το ISIS


turkey jurnalists 27-1-2016Κατηγορητήριο για αποκάλυψη κρατικών μυστικών, που επισύρει ισόβια κάθειρξη, συνέταξε Τούρκος εισαγγελέας σε βάρος των δημοσιογράφων της Cumhuriyet που αποκάλυψαν το εμπόριο όπλων με το Ισλαμικό Κράτος. Ο Τζαν Ντουντάρ, διευθυντής της εφημερίδας και ο Ερντέμ Γκιουλ, διευθυντής του γραφείου της Άγκυρας, φυλακίσθηκαν...


στις 26 Νοεμβρίου, κατηγορούμενοι για την ανάρτηση βίντεο που δείχνει φορτηγά που ανήκουν στον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT) της Τουρκίας να μεταφέρουν όπλα, με τελικό αποδέκτη ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία, στις αρχές του 2014.
Το βίντεο είχε δημοσιευθεί στις 29 Μαΐου 2015 και οι τουρκικές αρχές είχαν διατάξει έρευνα.
Οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται για "συλλογή απόρρητων εγγράφων του κράτους μεσκοπό την πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία", "απίπειρα ανατροπής της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας ή παρεμπόδισης είτε εν μέρει είτε εξ ολοκλήρου της κυβέρνησης από το να εκπληρώσει τα καθήκοντά της" και "εκ προθέσεως υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς να είναι μέλη".
Οι κατηγορίες επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, ισόβια καταναγκαστική εργασία και 30 χρόνια κάθειρξη.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η ΜΙΤ είναι ενάγοντες στην υπόθεση αυτή, η οποία έχει προκαλέσει ισχυρή εγχώρια και διεθνή κατακραυγή.
Τα πλάνα που δημοσιοίησε η Cumhuriyet, δείχνουν άνδρες της χωροφυλακής και της αστυνομίας, να ανοίγου κιβώτια στο πίσω μέρος των φορτηγών που η εφημερίδα ανέφερε ότι περιείχαν όπλα και πυρομαχικά με προορισμό που αποστέλλονταν στη Συρία από τη MIT, τον Ιανουάριο του 2014.
Ο Ερντογάν κατέθεσε προσωπική μήνυση κατά του Ντουντάρ και της εφημερίδας στις 2 Ιουνίου 2015, υποστηρίζοντας ότι δημοσίευσαν "κάποια πλάνα και πληροφορίες που δεν είναι πραγματικά" και προειδοποιώντας ότι "το πρόσωπο που έγραψε την ιστορία θα πληρώσει βαρύ τίμημα".
Ο Ερντογάν αρνήθηκε ότι τα φορτηγά της MΙT μετέφεραν όπλα στη Συρία κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στις 24 Νοεμβρίου του 2015, προσθέτοντας ότι δεν έχει σημασία αν τα φορτηγά μετέφεραν όπλα ή όχι, το δημοσίευμα ήταν «προδοσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ