ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2016

Ελβετία: 4 δισ. δολάρια "λείπουν" από το αναπτυξιακό ταμείο της Μαλαισίας


1mdb 30-1-2016Περίπου $4 δισ. φαίνεται να έχουν κλαπεί από το κρατικό ταμείο 1MDB της Μαλαισίας, το οποίος συστάθηκε για να προωθήσει την οικονομική ανάπτηξη στη χώρα, σύμφωνα με τις ελβετικές εισαγγελικές αρχές. Το ταμείο 1MDB...
δημιουργήθηκε το 2009, ως εταιρεία στρατηγικής ανάπτυξης και ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση της Μαλαισίας. Σκοπός του ήταν να οδηγήσει σε στρατηγικές πρωτοβουλίες για τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας με τη σφυρηλάτηση συνεργασιών και την παγκόσμια προώθηση των άμεσων ξένων επενδύσεων.
Πέρυσι, οι ελβετικές αρχές άρχισαν έρευνα για το 1MDB, αφού διασπιστώθηκε «μαύρη τρύπα» άνω των $11 δισ.


Ο Γενικός εισαγγελέας της Ελβετίας, Μίκαελ Λάουμπερ, δήλωσε την Παρασκευή, πως υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις ότι κονδύλια έχουν υπεξαιρεθεί από κρατικές εταιρείες της Μαλαισίας».
Μέρος των χρημάτων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, έχει μεταφερθεί σε ελβετικούς λογαριασμούς πρώην αξιωματούχων της Μαλαισίας, αλλά και νυν και πρώην αξιωματούχων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
«Μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες της Μαλαισίας δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για τις απώλειες που πιστεύεται ότι έχουν υποστεί», ανέφερε το εισαγγελικό γραφείο, που ζήτησε από τις αρχές της Μαλαισίας να δώσουν πλήρη δικαστική συνδρομή στους Ελβετούς ομολόγους τους.
Η έρευνα για το 1MDB άνοιξε το περασμένο έτος, εξαιτίας «υποψιών για δωροδοκία δημοσίων ξένων αξιωματούχων, ανέντιμη διαχείριση δημόσιων συμφερόντων και ξέπλυμα χρήματος».
Σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, του 1MDB ανέφερε ότι «παραμένει προσηλωμένο στην πλήρη συνεργασία με κάθε νόμιμη εξουσία και έρευνα», αλλά δεν είχε ακόμη κάποιο αίτημα από τυχόν ξένες δικαστικές αρχές.
Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ αναφέρθηκε, επίσης, ότι ερευνούν το 1MDB.
Της συμβουλευτικής επιτροπής του ταμείου προεδρεύει ο Πρωθυπουργού Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος προχώρησε στην ίδρυσή του αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του 2009.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο τότε Γενικός Εισαγγελέας της Μαλαισίας, Αμπντούλ Γκάνι Πατάιλ, συνέδεσε μια δωρεά $ 681 εκ. σε λογαριασμό του πρωθυπουργού, με εταιρείες και οργανισμούς που σχετίζονταν με το 1MDB.
Ο Πατάιλ αντικαταστάθηκε και ο διάδοχός του απάλλαξε, την περασμένη εβδομάδα, τον Νατζίμπ από κατηγορίες για διαφθορά, με την αιτιολογία ότι χρήματα ήταν μια προσωπική δωρεά από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, στο ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό του πρωθυπουργού.
Η Επιτροπή κατά της διαφθοράς της Μαλαισίας δήλωσε ότι θα ζητήσει την επανεξέταση της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2016 από directNEWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ