ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

Ιανουάριος 2015 μια μεγάλη τραγωδία για την Πολεμική μας Αεροπορία, Φεβρουάριος του 2016 μεγάλη διάκριση από πιλότο της.




Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, το οποίο
συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο Ιπταμένων.
Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.
Να θυμίσω ότι, το F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε και πολύ γρήγορα σημείωσε απώλεια ισχύος, έγειρε ελαφρά στα δεξιά και έπεσε σε πολλά άλλα καταδιωκτικά αεροπλάνα. Η συντριβή προκάλεσε σφοδρή πυρκαγιά, ενώ η στήλη του καπνού ήταν ορατή από μακριά. Επλήγησαν δύο ιταλικά AMX, δύο γαλλικά Alfa Jet και ένα γαλλικό Mirage 2000. Αποτέλεσμα αυτού του τραγικού δυστυχήματος ήταν να προκληθεί ο θάνατος 11 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο χειριστών.

Η μεγάλη διάκριση του 2016
Φέτος στην ίδια άσκηση ο σμηναγός Επαμεινώνδας Παπαδημητρίου της 343Μ στο TLP (η ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας) ανακηρύχθηκε ο δεύτερος καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ μετά το πέρας της άσκησης στις 12/02/2016.
Ο Σμηναγός Επαμεινώνδας Παπαδημητρίου, ο αφηγητής κατά τις πτήσεις της Ομάδος Επιδείξεως Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της 115 ΠΜ επελέγη ως «ο δεύτερος καλύτερος πιλότος που θα ήθελες μαζί σου σε μία αποστολή»… από τους συναδέλφους του πιλότους των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στην 1η εκπαιδευτική σειρά αέρος του τακτικού προγράμματος ηγεσίας (Tactical Leadership Programme (TLP) που εκτελέσθηκε στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, από τις 18 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.
Η Ελλάδα συμμετείχε στο πρόγραμμα με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ της 343ης Μοίρας της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα και αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης.
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης η 343 Μοίρα ανέλαβε να σχεδιάσει και να εκτελέσει «αποστολές προστασίας μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και αποστολές καταστολής της εχθρικής αεραμύνης (SΕΑD), με σκοπό τη συνεργασία – συνεκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού στην εκτέλεση αυτού του είδους των αποστολών, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ.
Ο Επαμεινώνδας κατάγεται από τη Θήβα Βοιωτίας.
Άλλη μια μεγάλη διάκριση για το έμψυχο δυναμικό της ΠΑ, το οποίο κάνει το καθήκον του με πολύ λιγότερες απολαβές από τους συναδέλφους άλλων συμμαχικών χωρών.
Συγχαρητήρια στον ίδιο και να τον καμαρώνουν οι γονείς του. Να κάνει πάντα έτσι περήφανους τους Έλληνες και την Πατρίδα μας.
Και για τους αδικοχαμένους πιλότους, τους οποίους, όπως και τόσους άλλους που έχουν πέσει εν ώρα καθήκοντος, τους έχει ξεχάσει η Πατρίδα,  Αιωνία η Μνήμη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ