ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Θάνου μήνυσε τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη


thanouΑίσθηση και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στο νομικό κόσμο η ενέργεια της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, να καταθέσει μήνυση για δυσφήμιση και εξύβριση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Σταύρου Τσακυράκη. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας...
όπως και κάθε άλλο δημόσιο πρόσωπο, θα πρέπει να δέχεται την κριτική όσο σκληρή και αν είναι. Αντίθετα κάποιοι άλλοι αντιτείνουν πως έχει το δικαίωμα, όπως και ο κάθε απλός πολίτης, να αντιδρά όταν θίγεται η τιμή και η υπόληψή της.
Αφορμή για τις νομικές κόντρες ήταν το επικριτικό σχόλιο του κ. Τσακυράκη στην προσωπική του ιστοσελίδα σχετικά με την επιστολή που έστειλε η κυρία Θάνου σε όλους τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρας μας και οι πολίτες της λόγω της οικονομικής κρίσης.


Με την ίδια επιστολή η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζητούσε από τους Ευρωπαίους ομολόγους της να υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις για διαγραφή μέρους του χρέους.
Ο κ. Τσακυράκης με το άρθρο του ζητούσε από τους δικαστές «να βγουν μπροστά και να πουν ότι ντρέπονται για το συμβάν και να ζητήσουν την παραίτησή της» ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η κυρία Θάνου «είναι αφελής» και «μιλά ως πολιτικάντης». Ακόμη πως με την επιστολή της αυτή «καταβαραθρώνει τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, εκθέτει τη χώρα μας και μας ευτελίζει πολιτισμικά».
Στη μηνυτήρια αναφορά της η Πρόεδρος ΑΠ υποστηρίζει ότι ο εγκαλούμενος με το αναρτηθέν κείμενό του «εκφέρει και συμπεριλαμβάνει με εμφανή εκδήλωση και σκοπό καταφρόνησης» του προσώπου της, προσβλητικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις ενώ «διαδίδει προς τους αποδέκτες - χρήστες του ιστολογίου του γεγονότα καθώς και παραστάσεις γεγονότων, εν γνώσει του πρόσφορα και ικανά» να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή της.
Τέλος, όπως αναφέρει η κυρία Θάνου ο σκοπός της δημιουργίας και προορισμός της λειτουργίας των Ιστολογίων δεν είναι η διάδοση πληροφοριών με σκοπό την ενημέρωση, στοιχείο απαραίτητο για το χαρακτηρισμό ως «Τύπου», αλλά η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και σκέψεων μεταξύ απεριορίστου αριθμό ατόμων. Συνεπώς ο εγκαλούμενος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ενήργησε «από δικαιολογημένο ενδιαφέρον», αφού δεν έχει την ιδιότητα του δημοσιογράφου και «δεν τελούσε υπό την υποχρέωση πληροφόρησης του κοινού», ώστε να θεωρείται ότι ενήργησε μέσα στο δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου.
Η απάντηση Τσακυράκη
Με νεότερο άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ. Τσακυράκης, με αφορμή τη μήνυση της κυρίας Θάνου, υποστηρίζει ότι «σε όλο τον κόσμο, η δικαστική εξουσία είναι ιδιαίτερα ανεκτική στα επικριτικά σχόλια που δέχεται για ευνόητους λόγους, καθώς διαθέτει την εξουσία να φιμώνει οποιαδήποτε κριτική, τιμωρώντας τους πολίτες. Η άσκηση μήνυσης από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε Δικηγόρο για επικριτικά σχόλια είναι θεσμικά επικίνδυνη διότι, εκ των πραγμάτων, λειτουργεί εκφοβιστικά».
Ακόμα ζητά από τους συναδέλφους του καθηγητές της Νομικής και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας να τοποθετηθούν για το θέμα που έχει προκύψει και συμπληρώνει πως η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου «όφειλε να γνωρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε ελληνική υπόθεση, στην Κατράμη κατά Ελλάδος, έχει αποφανθεί ότι ο χαρακτηρισμός «καραγκιόζης» για δικαστικό λειτουργό αποτελεί αξιολογική κρίση και προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2016 από directNEWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ