ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2016

Δανία: Άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ για... ληγμένα τρόφιμα! [βίντεο]


souper market lhgmena 26-2-2016Τις πόρτες του για το κοινό άνοιξε αυτή την εβδομάδα στη Δανία το πρώτο σούπερ μάρκετ που πουλάει αποκλειστικά... ληγμένα τρόφιμα! Το κατάστημα, με την ονομασία WeFood, είναι το νέο σούπερ μάρκετ στην Κοπεγχάγη όπου μπορεί κανείς να βρει τιμές έως και 50% χαμηλότερες από οποιοδήποτε άλλο...
κατάστημα της πόλης σε τρόφιμα που είτε έχουν λήξει είτε η συσκευασία τους είναι φθαρμένη.


Το εν λόγω σούπερ μάρκετ άνοιξε στις 22 Φεβρουαρίου, με κύριο στόχο να μειώσει τις τεράστιες ποσότητες των αποβλήτων τροφίμων, που ανέρχονται κάθε μέρα σε 700.000 χιλιάδες τόνους μόνο στη Δανία και σε 1,3 δισεκατομμύρια τόνους σε όλο τον κόσμο.
Το σούπερ μάρκετ ελπίζει να προσελκύσει δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτούς με περιβαλλοντική συνείδηση και εκείνους που έχουν χαμηλό εισόδημα, σύμφωνα με τον Folkekirkens Nodhjaelp, τον τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ανέλαβε να «τρέξει» το συγκεκριμένο πρότζεκτ.
«Το WeFood είναι το πρώτο σούπερ μάρκετ του είδους του στη Δανία, και έχει στόχο όχι μόνο καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, αλλά όποιον ανησυχεί για την ποσότητα των αποβλήτων τροφίμων που παράγονται σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Περ Πιέρε από την ΜΚΟ DanChurch Aid, η οποία βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα και συμπλήρωσε λέγοντας «Πολλοί άνθρωποι βλέπουν αυτή την προσπάθεια ως μια θετική και πολιτικά σωστή προσέγγιση του ζητήματος».
Η υπουργός Τροφίμων, Αγροτικής και Αλιευτικής Ανάπτυξης της Δανίας, Eva Kjer Hansen, επαίνεσε την προσπάθεια αυτή και χαρακτήρισε τουλάχιστον «γελοία» την σπατάλη τροφίμων που γίνεται κάθε χρόνο.
Η Δανία έχει μειώσει κατά 25% τα απόβλητα τροφίμων της την τελευταία πενταετία, με πολλά από τα σούπερ μάρκετ να πωλούν προϊόντα που λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολύ χαμηλότερες από το συνηθισμένο, τιμές.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-2-2016 από directNEWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ