ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2016

Οι χώρες της «βαλκανικής οδού» δέχθηκαν έναν νέο τρόπο για τον έλεγχο εισόδου των προσφύγων


Πρόσφυγες από την Μέση ανατολή στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία. Αρχειακή φωτογραφία © RIA Novosti. Aleksandar Dzhorovich

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, 22 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Όλα τα κράτη της «βαλκανικής οδού»
δέχονται τους μετανάστες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής με  έναν νέο τρόπο ελέγχου εισόδου των προσφύγων, τα σερβικά σύνορα παραμένουν ανοιχτά, δήλωσε την Κυριακή  στην πόλη του Νίς ο Σέρβος Υπουργός Εργασίας Αλέξανδρος  Wulin.



Την Κυριακή, πολλά περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το κλείδωμα από την  αστυνομία της πΓΔΜ  για τους πολίτες του Αφγανιστάν στα σύνορα με την Ελλάδα, μετά που στους συμπατριώτες τους αρνήθηκε η Σερβία να τους επιτρέψει να περάσουν, σε αντίθεση με τους πολίτες της Συρίας και του Ιράκ, οι οποίοι πέρασαν για την Δύση.

"Από τα σύνορά μας τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά οι εκπρόσωποι όλων των χωρών έχουν  ήδη υπογράψει το πρωτόκολλο, θα πραγματοποιούμε  από κοινού  τον έλεγχο στα σύνορα της Ελλάδα με  την  ΠΓΔΜ» - αναφέρεται από τα γραφεία του πρακτορείου  Tanjug [1] Ο υπουργός Εργασίας είναι υπεύθυνος  για το πρόβλημα των μεταναστών στη σερβική κυβέρνηση.

Ο Wulin πρόσθεσε ότι στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ θα παραμενουν όλοι οι μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή στην Ευρώπη και «θα είναι μια ανακούφιση για τις  χώρες  μας."

Την περασμένη Παρασκευή, το Υπουργείο Εσωτερικών στο Βελιγράδι ανέφερε ότι αρχίζει να χρησιμοποιεί τις ήδη συμφωνίες που αποφασίστηκαν από τους διευθυντές  της Αστυνομίας της Αυστρίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της ΠΓΔΜ.

Την προηγουμένη ημέρα  στη συνεδρίασή του Ζάγκρεμπ οι  αρχηγοί της αστυνομίας υπέγραψαν ένα  κοινό έγγραφο, που περιέχει συγκεκριμένα μέτρα για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών. Το πρωτόκολλο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας [2], τα μέτρα έχουν εντοπιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου σε μια συνάντηση στα Σκόπια

Οι αρχηγοί της Αστυνομίας της  «βαλκανικής οδού» συμφώνησαν να αυξήσουν την παρουσία των ξένων αστυνομικών δυνάμεων  στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει  ένα νέο σύστημα ελέγχου και τη ροή των προσφύγων που πηγαίνουν στην Δύσή. Σύμφωνα με την  εγκεκριμένη λειτουργία, η αναγνώριση και καταγραφή των μεταναστών  πρέπει να πραγματοποιείται μία φορά, στην είσοδο της ΠΓΔΜ.
Η  αναγνώριση αφορά τους μετανάστες και τη συλλογή των βιομετρικών στοιχείων, θα πρέπει επίσης να αποδείξουν  τα εθνικά  έγγραφα ταυτότητάς τους και ότι είναι πρόσφυγες από περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

Αποφασίστηκε ότι το τρένο των προσφύγων θα διαπερνά την «βαλκανική οδό»  μέχρι τα σύνορα της Αυστρίας. Η έξοδος μεταναστών από το τρένο βάσει των νέων κανόνων θα  είναι δυνατή μόνο για δύο λόγους: προβλήματα υγείας ή επίσημο αίτημα για άσυλο σε μια χώρα διέλευσης. Έτσι, τα σημεία λήψης στη διαδρομή θα μειώσουν  αριθμό των θέσεων ελέγχου.



Αναφορές

  1.  агентство Танюг
       ( http://www.tanjug.rs/ )
  2.  на сайте МВД Хорватии
       ( http://www.mup.hr/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ