ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2016

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας και της Ελλάδας απαιτούν να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία


RIA Novosti. Ilya Pitalev  


ΑΘΗΝΑ,  23 Φεβρουαρίου - RIA Novosti, Gennady Melnik. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία ζητούν να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία και να μην επιτραπεί στο  ΝΑΤΟ να κάνει χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία.


"Διήρκεσε πέντε έτη η  ιμπεριαλιστική  επέμβαση  των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της Τουρκίας, του Ισραήλ και των  μοναρχιών  του Κόλπου στη Συρία, η οποία έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο εκατοντάδες  χιλιάδες  ανθρώπους,  δημιούργησε τους πρόσφυγες, την  ταλαιπωρία των εκατομμυρίων ανθρώπων και  που κινείται  σε μια νέα φάση επιδείνωσης.
Αυτό είναι μια σαφής παρέμβαση του ΝΑΤΟ και η  προετοιμασία των πιθανών χερσαίων επιχειρήσεων, '- είπαν σε  μια κοινή δήλωση, οι κεντρικές επιτροπές των δύο κομμουνιστικών κομμάτων, που ελήφθη  από το  RIA Novosti.

"Είναι σαφές ότι η στρατιωτική επέμβαση με την  συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της κυβέρνησης Συρίας έχει αλλάξει την κατάσταση σε στρατηγικό επίπεδο, το οποίο είναι ο λόγος που το ΝΑΤΟ επεκτείνει την παρουσία του στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της μετατόπισης στο Αιγαίο μιας ναυτικής αρμάδας  με πρόσχημα    το πλαίσιο   ελέγχου της ροής των   μεταναστών», - δήλωσαν οι Τούρκοι  και οι   Έλληνες κομμουνιστές.

Κατηγορούν  για υποκρισία εκείνους  που δημιούργησαν το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων που τους ανάγκασαν  να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, και τώρα αυξάνουν την  στρατιωτική παρουσία τους  στην περιοχή.

'Πίσω από αυτές τις δικαιολογίες είναι ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική Ρωσία, για την  προστασία των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους, προσβλέποντας στην γεω στρατηγική  θέση, στον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, στις  οδούς  μεταφοράς, στο μερίδιο  της αγοράς και στην αναδιανομή και την ενίσχυση της εξουσίας του  κεφαλαίου στην περιοχή, 'αναφέρει  η δήλωση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και της  Τουρκίας καταδικάζουν  τις επικίνδυνες τάσεις στη Συρία, το ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τη θέση των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Το «ΝΑΤΟ έξω από το Αιγαίο! Να μην αφήσουμε να μετατραπεί  το Αιγαίο σε μια βάση του ΝΑΤΟ!" -  Κάνουν επείγουσα έκκληση και τα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα.

Τα πλοία του ΝΑΤΟ περιπολούν στα σύνορα της Ελλάδας και της  Τουρκίας, με στόχο, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να σταματήσουν  τη ροή των προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Από την Τουρκία μέσω της  Ελλάδας είναι η κύρια ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη.
Από τις  ακτές  της   Τουρκίας  περνούν μέσω της θάλασσας  στα ελληνικά νησιά και  διακινούνται στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, απ 'όπου αποστέλλονται προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Τα Πολεμικά  πλοία του ΝΑΤΟ στις 14  Φεβρουαρίου πήραν  την εντολή να πάνε στο Αιγαίο Πέλαγος και είναι έτοιμα να εναρμονίσουν  το επιχειρησιακό σχέδιο.

Οι  Ελληνικές αρχές ελπίζουν ότι η επέμβαση του ΝΑΤΟ θα αλλάξει εντελώς την κατάσταση, και, τέλος, θα  λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης. Σύμφωνα με τις
Ελληνικές αρχές, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα στέλνουν  αμέσως τους  μετανάστες πίσω στην Τουρκία.

Πολιτικοί παρατηρητές έχουν αμφισβητήσει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να σταματήσει τη ροή των προσφύγων. Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, ο κύριος στόχος της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ είναι η αντιπαράθεση  και ο περιορισμός της Ρωσίας, της οποίας  ο ρόλος στην περιοχή έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει ενταθεί  από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Επιπλέον, οι  πολιτικοί παρατηρητές φοβούνται νέες προκλήσεις της  Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Εξέλιξη της κατάστασης - σε ένα ειδικό έργο της RIA Novosti "Ο πόλεμος στη Συρία [1]" >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ