ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2016

Το ΝΑΤΟ επιβάλλει στην Σερβία «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»

Το ΝΑΤΟ επιβάλλει στην Σερβία «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»

RIA NOVOSTI

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε αμηχανία σε σχέση με το πώς το ΝΑΤΟ προσπαθεί να εφαρμόσει μια πολιτική προσέγγισης με τη Σερβία, όταν ο αεροπορικός βομβαρδισμός  από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στη Λιβύη σκότωσε τους υπαλλήλους  της διπλωματικής αποστολής της χώρας αυτής. Σύμφωνα με την  Zakharova, μια τέτοια στρατηγική είναι "ένα ιδιαίτερο είδος  ταπείνωσης» και «η επιβολή του συνδρόμου της Στοκχόλμης».


Οι προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων του ΝΑΤΟ με τη Σερβία και να επιτευχθεί μια προοπτική ένταξης της χώρας στην  στρατιωτική μονάδα στο φόντο το περιστατικό του θανάτου των διπλωματών  της Σερβίας  στη Λιβύη ως αποτέλεσμα των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών μοιάζει με την ταπείνωση των βαλκανικών κρατών. Την άποψη αυτή εξέφρασε η επίσημος εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Zakharova.


"Είναι στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου που η Δύση σταδιακά αρχίζει να μπλέκει την Σερβία  στο ΝΑΤΟ. Τους λένε: "Θα πρέπει να είσαι στο ΝΑΤΟ, γιατί αυτή είναι η ασφάλεια σας. Θα σας προστατεύσουμε". Πώς μπορείτε να προστατεύσετε αυτή τη χώρα, όταν είχατε στην διάθεση σας  τις  πληροφορίες  σχετικά με τους  ομήρους που βομβαρδίσατε; Ποια ασφάλεια; Τι λέτε; Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερο είδος ταπείνωσης, η επιβολή του συνδρόμου της Στοκχόλμης, όταν κάνετε τα θύματά σας  να σας αγαπήσουν  και δημοσίως  να παραδεχτούν  ότι σας χρειάζονται", — Το RIA NOVOSTI  γράφει ακριβώς τα λόγια της Ζαχάροβα.


Έτσι, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η Σερβική πλευρά είχε γνωστοποιήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι διπλωμάτες εκρατούντο όμηροι από τους αντάρτες.

"Το πιο λυπηρό είναι ότι αυτές οι πληροφορίες παρέχονται από το FBI και της CIA, είπε η Σερβική ηγεσία. Δηλαδή, ήξεραν. Τώρα αρνούνται ότι ήξεραν τη θέση τους », - πρόσθεσε  η Zakharova.

Ας σημειωθεί ότι οι  δύο Σέρβοι  διπλωμάτες απήχθησαν στη Λιβύη και  σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ  κατά της  αντάρτικης  τρομοκρατικής ομάδας  του "ισλαμικού κράτους" με έδρα  τη  Λιβυκή πόλη Σαμπράθα στις 19 Φεβρουαρίου. Είχαν απαχθεί στις αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις 20 Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε επισήμως το θάνατο των δύο υπαλλήλων της Σερβικής Πρεσβείας.

«Εμείς απαιτήσαμε  μια εξήγηση, εάν η Αμερικανική πλευρά γνώριζε ότι στην θέση αυτή υπήρχαν και άλλες εθνικότητες. Ελήφθη από αυτούς το μήνυμα ότι δεν ήξεραν.», - Πρόσθεσε ο επικεφαλής της Σερβικής κυβέρνησης
.
Ωστόσο, Βούτσιτς τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται την  Σερβία 'ως φίλο και συνεργάτη, όχι ως εχθρό'.



https://russian.rt.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ